Gratis opfriscursus Fiets en verkeer 27-06

Datum:
Tijd: Van 10.00 tot 15.00 uur
Locatie: Asten, exacte locatie volgt

We willen allemaal zo lang mogelijk blijven deelnemen aan het verkeer. Zolang u dit kunt, heeft u uw vrijheid.
Maar als u wat ouder wordt en het verkeer veel van uw aandacht vraagt, hoe zorgt u dan dat u mobiel blijft? 

Iedereen die zich dat weleens afvraagt kan gratis meedoen met VVN Opfriscursussen van Veilig Verkeer Nederland. In opdracht van de gemeente Asten en in samenwerking met lokale seniorenverenigingen organiseren we twee gratis VVN Opfriscursussen Fiets met praktijk en een gratis VVN Opfriscursus Scootmobiel.

Wat gaan we doen? 

In de opfriscursus Fiets met praktijk leert u onder het genot van een kopje koffie/thee met behulp van praktische filmpjes, foto’s en stellingen meer over veilig fietsen. Na een goed verzorgde lunch krijgt u een kleine fietsencheck en (indien gewenst) een gratis fietsspiegel geïnstalleerd door een lokale fietsenhandelaar. Voordat de middag wordt afgesloten wordt er buiten een parcours gereden waarbij u praktische tips krijgt. 

Tijdens de opfriscursus Scootmobiel wordt u onder het genot van een kopje koffie/thee bijgespijkerd over het gebruik van uw scootmobiel, de verkeersregels voor scootmobielgebruikers en gaat u een oefenparcours rijden onder begeleiding van een ergotherapeut.

En dit is allemaal gratis!

Data

We organiseren de Opfriscursus FIETS MET PRAKTIJK op:

  • Donderdag 20 juni 2024, tijdstip 10.00 – 15.00 uur  
  • Donderdag 27 juni 2024, tijdstip 10.00 – 15.00 uur


We organiseren de Opfriscursus SCOOTMOBIEL op:

  • Woensdag 26 juni 2024, tijdstip 13.00 – 16.00 uur

Aanmelden

Bent u een ervaren verkeersdeelnemer en (voor de fietscursus, 50-plus) inwoner van de gemeente Asten en is dit iets voor u?
Meld u dan uiterlijk een week voor aanvang van een van de cursussen aan via vvn.nl/opfriscursusasten of bel tijdens kantooruren met 088-5248850.

Indien we telefonisch niet bereikbaar zijn mag u de aanmelding per mail sturen naar steunpuntzuid@vvn.nl.
Vermeld in het onderwerp VVN Opfriscursus Fiets Asten + datum of VVN Opfriscursus Scoot Asten. Vermeld ook uw naam, adres, woonplaats en telefoonnummer.

Deelname is gratis, maar let op: vol=vol!

U ontvangt een week voor aanvang van de cursus een uitnodiging met de locatiegegevens.