Sport en school

Het is gezond voor je kind om regelmatig intensief te bewegen. Dit kan op school, in buurthuizen en bij verenigingen.

Gymles

Op school wordt vaak aan sport en beweging gedaan. Er wordt steeds meer aandacht besteed aan kinderen die een bewegingsachterstand hebben of problemen hebben met bewegen. Naast de uren lichamelijke opvoeding organiseren scholen vaak ook sportdagen, sportevenementen en wedstrijden.

Zwemles

Het is belangrijk dat je kind in het waterrijke Nederland op jonge leeftijd al leert zwemmen. Je kunt hiermee beginnen als je kind ongeveer vier of vijf jaar is. Kijk op de website van de gemeente voor zwembaden in jouw woonplaats of kijk op de website Allesoverzwemles.nl om een erkende zwemlesaanbieder bij jou in de buurt te vinden. Daar vind je ook informatie over de Nationale Norm Zwemveiligheid. Het is belangrijk dat je als ouder bewust nadenkt over waar je je kind op zwemles doet. Let er bijvoorbeeld op dat er wordt gewerkt met gediplomeerde lesgevers.

Schoolzwemmen

Vraag of ze op de school van je kind schoolzwemmen aanbieden. Scholen mogen zelf kiezen of zij schoolzwemmen opnemen in hun lespakket. Voor kinderen zonder zwemdiploma is schoolzwemmen belangrijk om te leren zwemmen. En voor kinderen met een zwemdiploma is schoolzwemmen belangrijk om te blijven oefenen. Zo verleert je kind het zwemmen niet en kan het veilig en met plezier meedoen aan allerlei activiteiten op en rond het water.

Sporten

Je kunt je kind ook een sport laten beoefenen bij een sportvereniging, zoals voetbal, handbal of schaatsen. Ook buurthuizen bieden sport aan, zoals een voetbalcompetitie in de wijk. Als je kind een beperking heeft, kan het misschien aangepast sporten.

 

Goedgekeurde informatie Stichting Opvoeden