Cultuur

Samen met je kind kun je kunst en cultuur ontdekken in musea en bibliotheken, bij evenementen, in het theater en bij concerten. Jongeren ontwikkelen steeds meer een eigen smaak en kunnen er daarbij ook achterkomen dat ze passen bij een bepaalde subcultuur.

Maak er een feestje van om samen in de vakantie een leuke gelegenheid te bezoeken of bijvoorbeeld eens naar een muziekconcert of een expositie van een bekende schilder te gaan.

Cultuur en musea

Sommige musea zijn ook heel geschikt voor pubers. Ze kunnen er op een leuke manier veel leren over allerlei onderwerpen. Voor spreekbeurten en werkstukken kunnen ze daarnaast ook veel informatie vinden in bibliotheken. Vaak zie je dat jongeren musea saai gaan vinden, maar dat de interesse later weer terugkomt als ze volwassen zijn.

Theater en concerten

Als kinderen wat ouder worden, vinden ze het vaak leuker om evenementen te bezoeken of naar het theater of concerten te gaan. Natuurlijk is dat afhankelijk van wat er georganiseerd wordt en waar hun interesse ligt. De eerste jaren in het middelbaar onderwijs ga je waarschijnlijk samen. Later zal je kind met vrienden willen gaan. Daarnaast zijn er ook theatervoorstellingen die gemaakt worden voor en door jongeren.