Kerstmis

Met kerst (25 en 26 december) vieren christenen de geboorte van Jezus. Het verhaal over de geboorte van Jezus staat beschreven in de Bijbel.

Kerstnachtdienst

Op de avond van 24 december (kerstavond) kun je naar de kerstnachtdienst gaan om het Bijbelverhaal te horen en de geboorte van Jezus te vieren. De kerstnachtdienst wordt meestal druk bezocht.

Kerstversiering

Veel mensen, ook mensen die niet geloven, versieren met kerst hun huis. Je kunt een kerstboom in huis halen, kerststukjes maken, lichtjes en een kerstster ophangen. Behalve kleine kinderen hebben ook jongeren er vaak nog veel plezier in om de kerstboom te versieren.

Kerst vieren

De meeste mensen maken met kerst een lekker kerstdiner klaar. Pubers vinden het vaak fijn om te helpen het menu samen te stellen, boodschappen te doen en te koken. Jongeren willen vaak best ook meehelpen de tafel te dekken of een menukaart te maken. Wat oudere pubers willen soms zelf een gerecht koken. Rond dit soort feesten zijn er genoeg momenten waarop je je kinderen – als ze dat willen – bij de feestelijkheden en voorbereidingen kunt betrekken, en zo de band met elkaar kunt bevestigen.

De Kerstman

De Kerstman (Santa Claus) is volgens sommigen afgeleid van Sinterklaas. Anderen denken dat het verhaal afgeleid is van de Scandinavische ‘Joulupukki’ of ‘Julbocken’. Vooral in Amerika is de Kerstman heel populair geworden. Ook in Nederland neemt zijn populariteit toe.