Kraamvisite

Je kraamtijd is een heerlijke tijd om je baby te laten bewonderen door al je familie en vrienden! Iedereen is natuurlijk enorm nieuwsgierig naar je kindje.

Het is daarbij wel belangrijk dat je zelf kunt aangeven op welke tijden de visite welkom is, zodat jij en je baby tussendoor genoeg kunnen uitrusten. Je kunt deze tijden bijvoorbeeld op het geboortekaartje vermelden.

Kraamvisite organiseren

Een bevalling gaat je niet in de koude kleren zitten. Je lichaam is moe en je kunt het gevoel hebben dat je geen energie meer hebt om ook nog eens alles te regelen voor je kraamvisite. Je kraamverzorgende kan het meeste werk even van je overnemen. Eventueel kan ook je partner, moeder of zus de bezoekjes van familie en vrienden voor je organiseren.

Stel zelf de data en tijden vast

Het kan een goed idee zijn om bijvoorbeeld één groot kraamfeest of meerdere kleine kraamfeestjes te organiseren. Je kunt de data en de tijdstippen bekendmaken aan je familie, vrienden en bekenden, en vragen of bezoekers van tevoren even bellen als ze langs willen komen. Zo kun je regelen dat alle visite op tijden komt die jou het best uitkomen, en voorkom je dat sommige mensen drie maanden moeten wachten voordat ze op kraamvisite kunnen komen.

Tips voor kraamvisite

  • Verstuur de geboortekaartjes een paar dagen later.
  • Vermeld de tijden waarop je rust op het geboortekaartje.
  • Vraag mensen eerst te bellen voordat ze langskomen.
  • Zet de telefoon en deurbel uit op rustmomenten.
  • Zorg al voor de bevalling dat je genoeg koffie, thee, frisdrank en beschuit in huis hebt. De muisjes kun je natuurlijk pas kopen zodra je weet of je baby een zoon of een dochter is!

Filmpje: Fiona over de kraamtijd

In dit filmpje geeft Fiona uitleg over wat je in de kraamtijd kunt verwachten.

[youtube=rgrod-BQQhY]

 

Goedgekeurde informatie Stichting Opvoeden