Op zoek naar een leuke plek om de handen uit de mouwen te steken?

Op dinsdag 26 september organiseert Onis Welzijn Vrijwilligerscentrale weer een vrijwilligersmarkt. De markt is een mooie gelegenheid om informatie te verzamelen over de mogelijkheden van vrijwilligerswerk. De markt is in gemeenschapshuis ’T Kwartier in Asten van 19:30 tot 21:00 uur. Verenigingen en organisaties uit verschillende sectoren zijn aanwezig om te laten zien wat ze te bieden hebben. 

‘Er zijn veel mensen die op wat voor manier dan ook hun handen uit de mouwen willen steken en iets voor een ander willen betekenen’, vertelt Ria Kandelaars, coördinator van de Vrijwilligerscentrale. ‘We gaan op een steeds latere leeftijd met pensioen en we zijn actiever. Het wordt daarom steeds belangrijker dat vrijwilligerswerk ook qua tijd en flexibiliteit past. Dus naast dat vrijwilligerswerk ernergie geeft, moet het óók passen in uw planning.’

Dit is de derde keer dat de vrijwilligersmarkt wordt georganiseerd en bij voorgaande edities waren de reacties erg positief. De markt is een mooi platform omdat u mogelijkheden ziet die niet zo 1-2-3 in u opkomen. ‘Heeft u bijvoorbeeld wel eens gedacht aan mensen rondleiden in het museum, voorlezen of het decor maken bij een toneeluitvoering? Juist daarom is het leuk om eens binnen te lopen.’ De markt blijkt een waardevolle gelegenheid voor organisaties en verenigingen om vrijwilligers te ontmoeten. Daarnaast zijn uit de ontmoetingen van de organisaties onderling leuke samenwerkingen ontstaan. Reden genoeg dus om dit nog eens te organiseren. 

Voor vragen of meer informatie:
Ria Kandelaars, coördinator Vrijwilligerscentrale
Telefoon: 06-382 666 70