Goed voor elkaar

Hoe sterk is jouw netwerk?

Sta jij er wel eens bij stil dat je bij alledaagse dingen soms hulp kunt gebruiken? Zoals boodschappen doen, vervoer naar een verjaardag of het gras maaien? Dan is het fijn als je weet wie er achter je staan. En om te bedenken voor wie jij er kunt zijn. Onze maatschappij verwacht dat mensen zo lang mogelijk voor zichzelf blijven zorgen. Je moet het voor jezelf goed regelen.

'Goed voor elkaar' wil ervoor zorgen dat je zo voorbereid bent op de toekomst. Daarom vragen we je om eens bij jezelf na te gaan wie de mensen zijn die nu en later achter je staan. Want zeg nou zelf, dat is toch een hele zorg minder? De netwerkkaart helpt je om inzicht te krijgen in jouw netwerk met mensen die achter je staan. 

Versterk jouw netwerk

Weten de mensen die je hebt ingevuld dat je het idee hebt dat je bij hen terecht kunt? Ga eens met hen in gesprek. Overleg met elkaar wat je voor elkaar wilt en kunt betekenen op het moment dat het nodig is. Hulp vragen is niet altijd gemakkelijk. Wil je hierbij ondersteuning hebben? Vraag gerust een huisbezoek aan. Dit kan via kan via goedvoorelkaar@oniswelzijn.nl of via het algemene telefoonnummer van Onis welzijn 0493-441234.Samen met een opgeleide vrijwilliger bekijk je mogelijkheden en oplossingen. Hij of zij helpt je op weg of verwijst naar een instantie die kan helpen.

Bekijk ook