Collectieve aanvullende verzekering (CAV)

Een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen, een aanvullende verzekering is een keuze. Heb je een laag inkomen? Dan kun je meedoen aan de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente. 

De aanvullende zorgverzekering bij CZ groep heeft als voordeel dat je een korting van 7% krijgt op de premie aanvullende verzekering, de gemeente meebetaalt én CZ de aanvraag accepteert, ongeacht jouw gezondheid. Belangrijk is wel dat je alleen mag overstappen als je geen betalingsachterstand hebt bij je huidige verzekeraar.

Laag inkomen

Je hebt een laag inkomen als je netto inkomen minder is dan 120% van de voor jou geldende bijstandsnorm.

Tabel bijstandsnormen
Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeldJonger dan de AOW leeftijdOuder dan de AOW leeftijd
Alleenstaande€ 1256€ 1397
Echtpaar/samenwonend€ 1794€ 1893

Let op: deze bedragen gelden per 1 juli 2022

Meer informatie over de zorgverzekering en vergoedingen

Op de website van GezondVerzekerd lees je wat het aanbod van de gemeente Asten en zorgverzekeraar CZ precies inhoudt. Je ziet hier welke kosten er vergoed worden. En je kunt de vergoedingen en de premie vergelijken met de zorgverzekering die je nu hebt. Meer vragen? Neem dan contact op met de klantenservice van CZ via het telefoonnummer 088-5557777.

Aanvragen 

Wil je je zorgverzekering veranderen en overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Geef je dan op vóór 31 december 2022 via de website van GezondVerzekerd. Aanmelden is eenvoudig. Je moet wel je netto inkomen opgeven, dus houd een loonstrookje van deze of vorige maand bij de hand. 

Hulp bij aanvragen

Als je moeite hebt met het indienen van de aanvraag op de website van GezondVerzekerd, dan kan het Sociaal Team Asten je daarbij helpen. Neem gerust contact op via telefoon (0493) 671 234 of e-mail sociaalteam@asten.nl

Het Sociaal Team kan je ook helpen wanneer je vragen hebt over andere regelingen voor mensen met een laag inkomen, over hulp bij rondkomen met geld of bij betalingsachterstanden. 

Toelating 

Als je wordt toegelaten, krijg je daarvan direct bericht. Je ontvangt een polis en CZ informeert Senzer en regelt ook het stopzetten van de zorgverzekering die je nu hebt. Senzer voert de collectieve aanvullende verzekering uit voor de gemeente. Senzer controleert vervolgens in de loop van 2023 jouw inkomen. Wanneer dat inkomen te hoog is, dan wordt je collectieve aanvullende verzekering met ingang van 2024 beëindigd.

Keuzehulp

Het afgelopen jaar heeft de website van GezondVerzekerd een speciale keuzehulp ontwikkeld. Met behulp van deze keuzehulp kan je door het invullen van een aantal vragen zien welke Gemeentepolis het best past bij jouw situatie.