Werkwijze

Uit ervaring weten we dat er vaak meerdere vragen tegelijkertijd zijn. Daarom heb je 1 medewerker van Sociaal Team Asten als contactpersoon. Zo krijgen we precies in beeld welke ondersteuningsbehoeften er zijn. Zonder dat je allerlei verschillende personen hoeft te spreken. Jouw contactpersoon betrekt vervolgens andere collega’s van het team, als dat nodig is.

Specialisten op het gebied van zorg en ondersteuning

Ons team bestaat uit specialisten. Iedereen doet waar hij goed in is. Daarom zijn wij ook in staat de goede afwegingen te maken. We hebben niet alleen vertrouwen in elkaar, maar ook in jou. Je bent namelijk zelf degene die samen met ons de meest passende oplossing voor jouw situatie kan vinden. We luisteren naar je verhaal en hebben het beste met je voor.

Werken binnen kaders

We doen ons best om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Tegelijkertijd hebben wij natuurlijk ook onze eigen, persoonlijke grenzen. Daarnaast moeten we ons aan de wet houden en bestaande regels toepassen. Daar kunnen we niets aan veranderen. Binnen deze grenzen gaan wij aan de slag met jouw vragen.

Oplossingen binnen het sociaal netwerk

Wij hebben niet altijd alle oplossingen bij de hand. Op sommige vragen weten wij ook niet direct een antwoord. We zijn betrokken bij jou en bij ons werk. We zetten door om samen met jou de beste oplossing te vinden. Hierbij kijken we eerst hoe je eigen netwerk en de lokale organisaties je hierbij kunnen ondersteunen. Soms doen we dingen die we van tevoren niet bedacht hebben, omdat we situaties aantreffen die voor ons ook nieuw zijn. We blijven daarom met elkaar in gesprek over onze werkwijze. Als team doen we alles wat in onze macht ligt om je zo goed mogelijk te helpen.