Wie zijn we?

Visie

Sociaal Team Asten biedt alle inwoners met een zorg- of ondersteuningsvraag een passende oplossing richting de toekomst. Zodat ze uiteindelijk op eigen kracht (eventueel met hulp van hun netwerk) verder kunnen, of de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben.      

1 contactpersoon

Vaak zijn er meerdere vragen tegelijkertijd. Daarom heb je 1 medewerker van Sociaal Team Asten als contactpersoon. Jij vertelt jouw verhaal en wij kijken welke behoefte aan ondersteuning je hebt. Jouw contactpersoon kijkt vervolgens of er nog andere collega's nodig zijn voor jouw vraag. 

Specialisten

Ons team bestaat uit specialisten op het gebied van zorg en ondersteuning. We helpen je om de juiste afwegingen te maken. Je bent namelijk zelf degene die samen met ons de meest passende oplossing voor jouw situatie kan vinden.

Werken binnen kaders

We doen ons best om je zo goed mogelijk te ondersteunen. Tegelijkertijd hebben wij natuurlijk ook onze eigen, persoonlijke grenzen. Daarnaast moeten we ons aan de wet houden en bestaande regels toepassen. Binnen deze grenzen gaan wij aan de slag met jouw vragen.

Oplossingen binnen het sociaal netwerk

Op sommige vragen weten wij ook niet direct een antwoord. We kijken dan eerst hoe je eigen netwerk en de lokale organisaties je hierbij kunnen ondersteunen. Vervolgens kijken we of er andere specialisten nodig zijn, bijvoorbeeld regionaal.