Collectieve aanvullende zorgverzekering voor inwoners met een laag inkomen

Een basiszorgverzekering is verplicht voor iedereen, een aanvullende verzekering is een keuze. Hebt u een laag inkomen en hebt/verwacht u u zorgkosten in 2024? Dan kan het een (financieel) voordeel opleveren als u meedoet aan de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente.

De aanvullende zorgverzekering bij CZ groep heeft als voordeel dat u een korting van 7% krijgt op de premie aanvullende verzekering én dat CZ de aanvraag accepteert, ongeacht uw gezondheid. Ook betaalt de gemeente mee in de aanvullende verzekering. Belangrijk is wel dat u alleen mag overstappen als u geen betalingsachterstand hebt bij je huidige zorgverzekeraar. 

Laag inkomen

U hebt een laag inkomen als u netto inkomen minder is dan 120 % van de voor uw situatie geldende bijstandsnorm:

Maximum netto maandinkomen zonder vakantiegeld 1-7-2023 Jonger dan de AOW leeftijdOuder dan de AOW leeftijd
Alleenstaande € 1.216 € 1.357
Echtpaar/samenwonend € 1.738  € 1.843

Let op: deze bedragen veranderen per 1 januari 2024

Meer informatie

Wilt u meer informatie over de premie en vergoedingen van de aanvullende verzekering? Kijk dan op GezondVerzekerd.nl. Met vragen over de zorgverzekering kunt u terecht bij CZ, tel. 088-5557777.

Aanvragen 

Wilt u uw zorgverzekering veranderen en overstappen naar de collectieve aanvullende zorgverzekering van CZ? Geef u dan op vóór 31 december 2023 via Gezondverzekerd.nl. Het is wel nodig dat u uw netto inkomen en BSN-nummer opgeeft, dus houd uw BSN-nummer en een loonstrookje van deze of vorige maand bij de hand. 

Hulp nodig bij het aanvragen? 

Hebt u hulp nodig bij het aanvragen? Hulp bij formulieren van Onis Welzijn kan u hierbij helpen. Iedere maandag is er tussen 13.30 uur en 14.30 uur een inloopspreekuur bij Onis Welzijn in ’t Kwartier. Zij zijn telefonisch bereikbaar op tel. (0493) 441 234 of u  kunt mailen naar hulpbijschulden@oniswelzijn.nl.

Toelating 

Als u na aanmelding wordt toegelaten door gezondverzekerd.nl krijgt u daarvan direct bericht. U ontvangt een polis, CZ informeert Senzer en regelt ook het stopzetten van de zorgverzekering die u nu hebt. Senzer voert de collectieve aanvullende verzekering uit voor de gemeente. Senzer controleert vervolgens in de loop van 2024 uw inkomen. Wanneer dat inkomen te hoog is, dan wordt uw collectieve aanvullende verzekering met ingang van 2025 weer beëindigd.

Keuzehulp

Het afgelopen jaar heeft Gezondverzekerd.nl een speciale keuzehulp ontwikkeld. Met behulp van deze keuzehulp kan u door het invullen van een aantal vragen zien welke Gemeentepolis het best passend is bij uw situatie. Op Gezondverzekerd.nl is de keuzehulp te vinden.