Sport en cultuurvoucher nu ook voor volwassenen

Naast de sport en cultuurvoucher voor kinderen (tot 18 jaar) is de gemeente Asten in 2024 gestart met een proef voor volwassenen (18+).

Hiermee willen we nog meer inwoners mee laten doen aan sport en cultuur in Asten en in kaart brengen wat de behoefte is op dit vlak. 

Wat is het? 

De sport en cultuurvoucher voor volwassenen is een vergoeding van maximaal € 200,- per jaar om lid te worden van een vereniging of aanbieder die is aangesloten bij deze regeling. Let op, de sport- en cultuurvoucher voor volwassenen is een proefregeling met een maximaal budget. We werken op volgorde van aanvraag. Als het budget op is, stopt de proef voor dat jaar.

Voor wie?

Inwoners vanaf 18 jaar met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm en niet te veel eigen vermogen. Hoe weet ik of ik op ik onder 120% zit of te veel eigen vermogen heb?
U kunt dit zelf bekijken via de normenkaart op www.sociaalteam-asten.nl/normenkaart. De normenkaart is een soort meetlat die laat zien hoeveel geld u mag verdienen om hulp te krijgen. 

Hoe vraag ik het aan? 

Op deze pagina staan alle regelingen voor inwoners met een laag inkomen. Onder sport- en cultuurvoucher vind u het aanvraagformulier en waar u deze naartoe kunt sturen. 

Vragen of hulp nodig? 

Heeft u vragen of wilt u weten of u gebruik kunt maken van deze regeling? Neem gerust contact op met Sociaal Team Asten. Wij kijken met u mee. 

Sociaal Team Asten

Adres: Gemeenschapshuis ‘t Kwartier, Kerkstraat 10 te Asten
Inloopspreekuur zonder afspraak: dinsdag en donderdag tussen 09.00 en 12.00 uur. Telefoon: (0493) 67 12 34 (Maandag tot en met donderdag van 9.00-17.00 uur). E-mail: sociaalteam@asten.nl 

Deelnemen als aanbieder? 

Wilt u als sport of cultuuraanbieder deelnemen aan deze regelingen en staat u nog niet op de lijst op het aanvraagformulier? Neem dan contact op met Frank van Tulden via e-mail: f.vantulden@asten.nl