Een maatschappelijk werker is opgeleid om mensen met problemen weer op weg te helpen. Samen gaat u op zoek naar wat u nodig hebt, zodat u zelf weer verder kunt.
De gesprekken kunnen bij u thuis of op kantoor plaatsvinden. Maatschappelijk werk is er voor alle inwoners die een probleem hebben waar ze zelf niet uitkomen. Deze problemen kunnen gaan over verlies, relatie, zelfvertrouwen, stress en spanning of gevoelens van eenzaamheid.

Hoe werkt het?

Als u zich aanmeldt via Sociaal Team Asten of rechtstreeks bij een maatschappelijk werker, krijgt u een telefoontje om een eerste gesprek te plannen. Samen kijken we wat er aan de hand is en waar u hulp bij nodig hebt. Mogelijk betrekken we ook familie of bekenden bij de hulpverlening. Soms is hulp in een groep de beste oplossing, bijvoorbeeld in de vorm van een training of cursus.
Hoe lang de hulpverlening duurt, bepaalt u met de maatschappelijk werker. Natuurlijk hebben wij geen kant-en-klare oplossingen voor uw moeilijkheden. We denken wel met u mee over hoe u uw problemen zelf kunt oplossen.

Maatschappelijk werk is kosteloos en er is geen verwijsbrief nodig.