Tips vanuit Wmo

De wet maatschappelijke ondersteuning is er om ervoor te zorgen dat iedereen kan meedoen aan de maatschappij en zo lang mogelijk zelfstandig kan blijven wonen. 
Er zijn natuurlijk ook dingen die u zelf kunt doen om problemen te voorkomen of op te lossen. De Wmo-consulenten van Sociaal Team Asten delen graag een aantal weetjes en tips waar u zelf mee aan de slag kunt. 

  • Heeft u een indicatie voor huishoudelijke ondersteuning? Houd er dan rekening mee dat er in de vakantie minder vaak schoongemaakt kan worden. De aanbieders hebben als het goed is met u afgesproken of er een keer kan worden overgeslagen. Hierdoor kunnen ze de beschikbare capaciteit zo goed mogelijk spreiden. 
  • Als u een scootmobiel heeft dan kunt u deze bij warm weer beter niet in de zon zetten. Zo voorkomt u dat de scoormobiel zachte banden krijgt.
  • Wanneer u een Wlz indicatie heeft gekregen, neem dan zo snel mogelijk contact op met het zorgkantoor. Zo kunt u overleggen dat er tijdig zorg geregeld wordt die u tot dan toe via de Wmo hebt gekregen. Voor vragen kunt u contact opnemen met het zorgkantoor via telefoonnummer 088 789 1000. 

Komt u er niet aan uit? Neem dan gerust contact op met een van de Wmo-consulenten van Sociaal Team Asten. 
Meer informatie over de Wmo leest u op de pagina Wmo.